ΕΔΩ ΕΛΛΑΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΚΤΛ
Λίγα λόγια για εμένα
ΠΟΛΥΤΕΧΝIΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ
Σύνδεσμοι


Οι εθνικες (βλακείες) επιλογές
5067 αναγνώστες
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010
23:59

Ηρθε η ώρα να νοιώσουμε στο πετσί μας όλες τις μεγαλεπίβολες βλακώδεις εθνικές επιλογές της μεταπολίτευσης!

1ον .Οι κρατικοποιήσεις του 74-81 του  ψευτοεθνάρχη που ήθελε να κλέψει τους ψήφους του λάού που δεν τον συμπαθούσε και τόσο λόγο της βίαιας επιβολής του απο τους Αμερικάνους με το γνωστό  <<Καραμανλής η τάνκς>>. Ετσι βάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο <<πρυτανείο>> με σχεδόν δωρεάν μισθοδοσία η έναντι υποτυπόδους εργασίας εις βάρος του υπόλοιπου λαού φυσικά που εργαζόταν σκληρά κατάφερε  να επανεκλεγεί!

2ον. Η αψυχολόγητη αλλά προφανώς απο πάνω εκπορευόμενη επιλογή της ένταξης στην Ε.Ο.Κ. Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Η χώρα της ανατολικής ρωμαικής αυτοκρατορία και της διαδόχου αυτής οθωμανικής ,ποτε έγινε δυτικοευρωπαική ; Με το στανιό! Πότε ο Έλληνες αγάπησε τους Φράγγους και την φραγγοκρατία ;Ποτέ κύριοι κι αυτό με το στανιό εγινε και κατι  τριάκοντα αργύρια που πήραν κάποιοι Ιούδες!   Χωρίς ούτε ένα εστω και στημένο δημοψήφησμα!

3ον. Η μία βλακεία φέρνει την άλλη το ΠΑΣΟΚ που  προεκλογικά κορόιδευε το λαό με συνθήματα  τυπου  <<εξω απο την ΕΟΚ των μονοπωλίων >> δεν τόλμησε  ούτε να βγει εξω  ούτε δημοψήφισμα,απλα τα μάσησε και τα γύρισε ως συνήθως! Αντιμέτωπος με την πτώση των  δασμών τον πασοκοσοσιαλισμό  και τον ευρωπαικό ανταγωνισμό ο επιχειρηματικός κόσμος  αρχισε να χτυπαει φαλιμέντο και να κλείνει η βιομηχανία . Ο Α.Γ. Παπανδρέου για να χτυπήσει την ανεργία και να κρατήσει τους ψηφοφόρους του αρχισε τις εθνικοποιήσεις και τους διορισμουςστο δημόσιο καθώς και την καραβανοποίηση(επαγγελματικοποίση) του στρατού , το τυπογραφείο του χολαργού δούλευε και τα χιλιάρικα γινανε πεντοχιλιαρα και ο μισθός εχανε την αξία του απο τον πληθωρισμό και τις υποτιμήσεις ,αλλά όλοι πέρνανε αυξήσεις και όλοι κάνανε πως δουλεύουν καπου εκτος απ' αυτούς που πραγματικά δουλεύαν στον ιδιωτικό τομέα και τραβούσαν το κάρο με τους αργόμισθους τεμπέληδες που εξέθρεφε η εοκική πλέον Ελληνική δημοκρατία!

4ον Ο Μητσοτάκης υπογράφει αυτή τη ηλήθια  συνθήκη του Μάαστριχτ και συνεχίζει την ίδια ρουσφετολογικη πολιτικη με τυπομα δραχμών και δάνεια  και ξεκινινά τις πρώτες αποτυχημένες  ποσπάθειες αποκρατικοποιήσεων!

5ον Ο  Σημίτης συνεχίζει την πορεία του  Μάαστριχτ και βάζει στόχο τη συμετοχή στο Ευρώ  για να σκληρήνει τη δραχμή και να ρίξει τον πληθωρισμό συνεχίζει να συντηρεί το  δημόσιο τομέα ξεπουλόντας σιγά σιγά  με μετοχοποιήσεις την κρατική περιουσία οδηγόντας τη χώρα στη μεγαλυτερη βλακεία ης ιστορίας της την συμετοχη στο ευρώ! Και θα  πρέπει να ηξερε οτι αυτο θα μας οδηγούσε στην  υπερχρέωση γιατι το ξεπούλημα τελείωνε μιας και τίποτα αξιόλογο δεν έμενε πια να πουληθή και οδηγούμασταν πάλι στο δανεισμο και στη δημιουργική λογιστική,αφου χάναμε πλέον τη δυνατότητα εκτυπωσης. Το ευρώ έφερε φτηνό χρήμα και ευκολα δάνεια  κι έττσι γιγαντώθηκε το δημόσιο χρέος, αλλά και το ιδιωτικό!

Και φυσικά έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση αφου φυσικά κι ο Καραμανλής συνεχισε στον ίδιο δρόμο δανειζόμενος και διορίζοντας  !

Κανένας όμως δεν παραδέχτηκε ότι κανανε λάθος εθνικές επιλογές, αλλά τι περιμένει κανείς απο ανθρώπους που είναι κατ' επάγγελμα  ψεύτες!  Ητανε δυνατόν μ'αυτά τα χάλια  να ανταγωνιζόμαστε εμείς του Γερμνούς τους Γάλλους  και τους Ιταλους ;  Δε νομίζω! Ε τότε τι ήθελε η αλεπού στο παζάρι; Καλά να πάθει τώρα της αλεπούς τον θάνατο!

 

Σχόλια

27/04 09:38  Λουκρητια
Λαθος επιλογες?Δηλαδη δεν υπηρχε δολος?Ουτε λιγος?
27/04 10:02  Personal Jesus
Από την στιγμή που κανείς ποτέ δεν τιμωρήθηκε για τίποτα, η συνταγή της αρπαχτής, από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών, είναι σίγουρη.
Τα λεφτά των άλλων άλλωστε είναι φτηνά, τα δικά μας είναι ακριβά.
27/04 11:07  zaftheo
Φίλε αναφέρεις:
"Η χώρα της ανατολικής ρωμαικής αυτοκρατορία και της διαδόχου αυτής οθωμανικής ,ποτε έγινε δυτικοευρωπαική ;"

Ελπίζω να είναι λάθος γραφής. -και της διαδόχου αυτής βυζαντινής- προφανώς ήθελες να πεις...

Οι Οθωμανοί ήταν κατακτητές και όχι συνεχιστές..
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ.Α.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
16/615 Ιουνίου
14/614 Ιουνίου
14/613 Ιουνίου
13/612 Ιουνίου
11/611 Ιουνίου
9/68 Ιουνίου
8/67Ιουνίου
7/66 Ιουνίου
6/65Ιουνίου
5/64 Ιουνίου
2/61 Ιουνίου
1/631 Μαΐου