ΕΔΩ ΕΛΛΑΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΚΤΛ
Λίγα λόγια για εμένα
ΠΟΛΥΤΕΧΝIΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ
Σύνδεσμοι


ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ;
4490 αναγνώστες
Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011
16:52

Καλή η ελεύθερη οικονομία παιδιά αλλά πηγα στην Κέρκυρα και μαύρισε η ψυχή μου ,παρά το ότι το νησί δεν έχει μεγάλες παραλίες έχει πολλές ,όμως  όλες τους ήταν γεμάτες  με βάρκες τζετ σκί ταχύπλοα ομπρέλες ξαπλώστρες σκουπίδια ,παντού τα σημάδια του καταρυπαντή τουρίστα .Δυστυχώς όπου και να γύριζες το μάτι σου έβλεπες ένα άθλιο θέαμα μεγάλων και μικρών ξενοδοχείων και εξοχικών κατοικιών παντού μα παντού !

Το πράσινο καταπατημένο φόντο μια άγριας και ακραίας τουριστικής ανάπτυξης ,οι δρόμοι γεμάτοι αυτοκίνητα θυμίζουν την  Αθήνα και τα αλλα αστικά κέντρα .

Χρόνια τουριστικής ανάπτυξης  ,απο το 60 ,εχουν πιά αστικοποιήση την Κέρκυρα ,είναι φανερό οτι οι τουρίστες μειώνονται πια γιατί αποστρέφονται ένα μέρος που θυμίζει αστικό κέντρο ,το κενό κάπως αναπληρώνουν οι ανατολικοί ,ρώσοι και τα λοιπά , αλλά είναι μύθος οτι έχουν πολλά λεφτά ,απλά γεμίζουν καποια κρεββάτια !

 Η ζημιά έχει γίνει ,ήρθε βέβαια χρήμα αλλά ώς εδώ τωρα πια  το τουριστικό χρήμα θα μειώνεται ακόμα κι αν μειώσουμε τις τιμές κι αυξηθουν προσωρινά οι αφίξεις απο την Κίνα τη Ρωσία  την Αλβανία κτλ.

 Δεν νομίζω οτι μπορεί να υπάρξει λύση παρά μόνο μία ,να μπεί πλαφόν στον αριθμό των κρεββατιών που δεχονται τουρίστες ,Να δοθούν κάποιες μετρημένες άδειες καταλυμμάτων και να ελέγχονται αυστηρά ίσως έτσι ανέβουν οι τιμές αρκετα και περιοριστεί  η περιβαλοντική πίεση τουλάχιστον να σταθεροποιηθή αλλιώς φοβάμαι και η καταστροφή θα συνεχιστή αλλά και η τουριστική οικονομία θα κανταποντιστεί αφήνωντας τα ρημαγμένα κουφάρια της για πάντα στο  σημαδεμένο νησί!

Εγώ αυτά είδα, καλός ο φιλελευθερισμός αλλά χρειάζεται μέτρο αλλιώς οδηγεί σε αδιέξοδα ,τα είδα πανω κάτω εχω προσέξει και σ' άλλα 2 ανπτυγμένα νησιά την Ρόδο και την Κώ !

Σχόλια

31/07 11:24  TYXAIOS
Και μετά αυτές οι άδειες που λες θα διακινούνται στη "μαύρη αγορά" και η τιμή τους θα ανεβαίνει. Οπότε θα έρθει κάποια στιγμή που το επάγγελμα θα χρειαστεί να απελευθερωθεί γιατί σε βάθος χρόνου οι άδειες θα έχουν πουληθεί σε κάποιους που απλώς θα κερδοσκοπούν με την τιμή της άδειας κι όχι για να δουλέψουν. Και μετά όλοι μαζί θα ζητάμε από το Κράτος να επέμβει. Κι αυτό δε θα επεμβαίνει και θα δημιουργεί "αγανακτισμένους". Και γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά αφού εκεί είμαστε τώρα;
05/08 12:33  ΝΤΑΦΥ
Κοίταξε αυτά για μαύρη αγορά είναι μπούρδες οι μεταβιβάσεις φορολογούνται με αντικειμενικές αξίες όπως και στα ακίνητα κτλ τώρα αν κάποιοι επενδύσουν σ'αυτές τις άδειες και τις ενοικιάζουν ποιό το πρόβλημα λεφτά θα επενδύσουν δεν θα κάνουν έγκλημα! Το θέμα είναι να σώσουμε την αεφόρο ανάπτυξη εστω και με λιγότερα κέρδη!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ.Α.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/618 Ιουνίου
16/615 Ιουνίου
14/614 Ιουνίου
14/613 Ιουνίου
13/612 Ιουνίου
11/611 Ιουνίου
9/68 Ιουνίου
8/67Ιουνίου
7/66 Ιουνίου
6/65Ιουνίου
5/64 Ιουνίου
2/61 Ιουνίου
1/631 Μαΐου