ΕΔΩ ΕΛΛΑΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΚΤΛ
Λίγα λόγια για εμένα
ΠΟΛΥΤΕΧΝIΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ
Σύνδεσμοι


Ουδέν καλόν πολίτευμα χωρίς καλούς ανθρώπους!
1548 αναγνώστες
Κυριακή, 11 Μαΐου 2008
12:27

 Nά μια επιστολή ενός απλού έλληνα στην εφημερίδα της Λάρισας <<Ελευθερία>>που μου άρεσε!

Οι άνθρωποι όλοι έχουν αδυναμίες, με πολλές επιθυμίες που ποτέ δεν ικανοποιούνται όλες.

Κύριες όμως επιθυμίες είναι δύο, ο πλούτος και η δόξα, από τις οποίες κυριεύονται οι άνθρωποι και μάχονται αλλήλους τότε κυριαρχεί το μίσος, το ψέμα και η αδικία. Αντιθέτως δε η αγάπη προς τον Θεό και η αγάπη προς τον πλησίον άνθρωπο, αυτά τα δύο εκπληρώνουν πάσα αλήθεια και δικαιοσύνη. Τότε χρειάζεται πλήρης ελευθερία, χωρίς νόμους και κανόνες, στην κοινωνία και στην εκκλησία, αλλά δυστυχώς και η Ορθόδοξος θρησκεία που είναι η καλύτερη από όλες τις θρησκείες μεταβάλλεται σε χειρότερη όταν οι ορθόδοξοι χριστιανοί και προπαντός οι κληρικοί αγαπούν τον πλούτο και τη δόξα. Ετσι και η Δημοκρατία μεταβάλλεται σε χειρότερο πολίτευμα από τα άλλα. Καθώς και η ελευθερία που είναι το κέντρο της ζωής του ανθρώπου, κάνει τους ανθρώπους όπως τα θηρία που τρώγονται μεταξύ τους. Τότε επιβάλλεται υποχρεωτικά δικτατορία.

Όταν οι άνθρωποι γίνουν όπως τα ζώα και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, τότε κινδυνεύουμε να γίνουμε άγρια θηρία, με Δημοκρατία.

Και επειδή θέλουμε παγκοσμιοποίηση τότε κινδυνεύουμε να κάνουμε «παγκόσμια ζούγκλα» ή «παγκόσμιο φρενοκομείο», όπως το χαρακτήρισε ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής.

Στην αρχαία δημοκρατία της Αθήνας κάποιος ψηφοφόρος στις εκλογές, αγράμματος, παρακάλεσε τον Αριστείδη τον δίκαιο (χωρίς να τον γνωρίζει):

- Γράψε με στο ... ψηφοδέλτιο ότι δεν θέλω τον Αριστείδη τον δίκαιο.

- Και όπως του είπε, ο Αριστείδης το έγραψε.

Τότε τον ρώτησε:

- Γιατί δεν τον θέλεις;

Και εκείνος απάντησε: - Δεν θέλω δίκαιον, καλύτερα άδικον.

(Ας βγάλουμε συμπέρασμα): Η Δημοκρατία έστειλε τον δίκαιον εξορία και τον σοφό Σωκράτη στον θάνατο γιατί έδωσε δικαιώματα στους αφελείς δημοκρατικά. Ο λαός που ψηφίζει είναι σε τρεις κατηγορίες: οι πολύ καλοί και διακριτικοί είναι λίγοι. Οι πολύ κακοί πάλι λίγοι. Το πλείστον του λαού είναι οι παρασυρόμενοι και κατά την άποψή μου αυτοί είναι η δύναμη που γίνεται το καλό ή το κακό, ανάλογα από πού παρασύρονται, από τους καλούς και διακριτικούς ή από τους κακούς και πονηρούς.

Αυτή η δύναμη είναι τυφλή και δεν διακρίνει τους καλούς από τους πονηρούς, και το σπουδαίο είναι ότι η δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας ήταν χωρίς κόμματα, ψήφιζαν πρόσωπα και αυτό ήταν σωστή δημοκρατία, ενώ σήμερα ψηφίζουμε κόμματα που έχουν αρχηγό που αυτός δημιούργησε το κόμμα του μόνος του. Για τούτο αποφασίζει και διατάζει σαν δικτάτορας, διορίζει υπουργούς, τους αλλάζει σαν πουκάμισα και τα πολλά κόμματα κάνουν πολλούς δικτάτορες, με σημαίες κομματικές που αλληλοτρώγονται και ρουφούν το αίμα του λαού σαν βδέλλες με ψευτιά και απάτη. Και ρωτώ, αυτό είναι δημοκρατία;

Ακόμη και η Ενωμένη Ευρώπη απορεί πώς με αμερικάνικες βάσεις προχωρεί. Δημοκράτης αληθινός τότε στην Αθήνα ήταν μόνο ο Αριστείδης ο δίκαιος που πίστευε στη δημοκρατία και τη σεβόταν αλλά τον έφαγαν οι ψευτοδημοκράτες δημοκρατικά, τον έστειλαν εξορία για να καταλάβει τι είναι δημοκρατία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λαός για δημοκρατία ούτε για ορθοδοξία, εκτός αν κηρυχθεί γενική μετάνοια να γυρίσουμε στις παραδόσεις μας και να θρηνήσουμε την κατάντια μας.

Σχόλια

11/05 19:00  Τυφώνας
Όχι, δεν είναι αυτό δημοκρατία, αλλά λίγοι το καταλαβαίνουν πραγματικά. Δεν γράφω τίποτα παραπάνω διότι … νομίζουν αλλά δεν γνωρίζουν – μαθαίνουν αλλά δεν κατανοούν.
Συγχαρητήρια για το άρθρο.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ.Α.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/618 Ιουνίου
16/615 Ιουνίου
14/614 Ιουνίου
14/613 Ιουνίου
13/612 Ιουνίου
11/611 Ιουνίου
9/68 Ιουνίου
8/67Ιουνίου
7/66 Ιουνίου
6/65Ιουνίου
5/64 Ιουνίου
2/61 Ιουνίου
1/631 Μαΐου